"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В ГПУ кажуть, що жодних звинувачень Яценюку не висували

Середа, 13 квітня 2016, 18:44

Генеральна прокуратура України не висуває жодних звинувачень прем'єр-міністру Арсенію Яценюку, а кримінальне провадження про хабарі при призначенні керівника "Концерну РРТ" Володимира Іщука було зареєстровано за рішенням суду.

Про це заявив прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко, сказав він в ефірі телеканалу "112.Україна" в середу.

"У нас було звернення від депутата Капліна з повідомленням, що нібито мали місце такі обставини (хабар при призначенні глави РРТ – ред.). Згідно з нормами Кримінального процесуального кодексу, воно було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, і йому було присвоєно номер", - сказаві він.

Після цього, як каже Куценко, прокуратура викликала Капліна на допит, щоб він дав оголошення щодо тих обставин, про які він повідомляв в зверненні.

Реклама:

"На жаль, на наші запрошення він не відреагував, пояснень не надавав", - сказав прокурор.

За словами прокурора, для надання свідчень в прокуратуру також викликали нефракційного нардепа, члена парламентського комітету з питань запобігання та протидії корупції Дмитра Добродомова, який подав до Генпрокуратури відповідний запит, але і він не з'явився. 

Куценко підкреслив, що прокуратура зареєструвала це виробництво не самостійно, а за рішенням суду.

"Воно, як тільки прийшло до нас в прокуратуру, то прокурори вже побачили в ньому відсутність складу злочину, але суд прийняв рішення зобов'язати нас його зареєструвати", - пояснив Куценко.

За його словами це виробництво "фактове".

"Тобто будь-яких звинувачень Арсенію Яценюку з нашого боку не було", - підкреслив Куценко.

Як відомо, Генпрокуратура у відповіді на запит нардепа Добродомова підтвердила наявність кримінального провадження за фактом отримання хабара в розмірі $ 3 млн Яценюком за призначення на посаду керівника "Концерну РРТ" Володимира Іщука.

У фракції Яценюка вже виступили з вимогою закрити це кримінальне провадження.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: