БПП і Гройсман придумали новий формат Кабміну

Середа, 13 квітня 2016, 17:09

Фракція БПП наполягає на тому, аби в новому уряді було створено міністерство з питань у справах окупованих територій та тимчасово переміщених осіб на чолі із Вадимом Чернишем. Під питанням досі міненерго та МОЗ.

Про це журналістам повідомив голова фракції Юрій Луценко.

"На цей момент прем’єр-міністр думає над остаточним вирішенням питання міністра ПЕК, хоч наша фракція пропонує Насалика, і поки ніхто не вніс кандидатуру на посаду міністра охорони здоров'я", - зазначив він.

"Ми також наполягли, щоб в структурі нового уряду з'явилося нове міністерство... Ми домовилися, що буде створено міністерство у справах окупованих територій та тимчасово переміщених осіб і запропонували кандидатуру пана Черниша", - зазначив Луценко.

Реклама:

Раніше планувалося, що в уряді буде віце-прем’єр з питань АТО і окупованих територій - Володимир Кістіон.

Тепер же, за словами Луценка, не до кінця зрозуміло, якими будуть функції Кістіона.

"Сьогодні (Кістіон – УП.) нас запевнив, що він не планувався, як віце-прем'єр з питань АТО, а планувався як віце-прем'єр з питань надзвичайних ситуацій, техногенних катастроф промислового розвитку і багатьох інших поточних питань. Володимир Борисович (Гройсман – УП) вважає, що йому такий віце-прем'єр потрібен. Я собі дозволю сказати, що також не до кінця розумію функції, але прем'єр-міністр береться за відповідальну роботу відновлення країни", - зазначив Луценко.

Він також зазначив, що в уряді не буде Шимківа. "Наскільки мені відомо, він (Шимків - ред.) відмовився обіймати таку посаду",- сказав Луценко та додав, що відповідно в уряді Гройсмана не буде посади віце-прем'єра питань реформ.

"(Інфраструктури - УП.) залишається за НФ і при цьому кандидат в прем'єри озвучив прізвище Омелян", - додав Луценко.

Як відомо, Черниша в Кабмін просуває народний депутат Олександр Третьяков.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!