Комітет: скандальний законопроект про конфіскацію буде знято

Середа, 13 квітня 2016, 16:56

Комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності одноголосно прийняв проект постанови про зняття з розгляду Верховної Ради законопроекту про спеціальну конфіскацію без рішення суду.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала депутат від "Самопомочі" Олена Сотник.

У коментарі "Українській правді" Сотник додала, що ймовірність зняття цього документу з розгляду Ради висока, оскільки навіть його автори визнали невідповідність законопроекту конвенції з прав людини та іншим нормам.

Реклама:

За її словами, на засіданні комітету був присутній представник авторів, депутат від БПП Іван Вінник, який заявив, що розуміє недосконалість законопроекту і висловив готовність співпрацювати з європейськими експертами для створення іншої концепції.

Сотник додала, що комітет не розглядав поправки до цього закону.

"Всім вже стало зрозуміло, що законопроект є неконституційним і рішення про його скасування однозначно буде підтримано в залі парламенту", – впевнена вона.

Як відомо, цей законопроект наразі прийнятий у першому читанні. Він передбачає можливість конфіскації грошей підозрюваних осіб ще до винесення щодо цих осіб обвинувальних рішень суду.

Цей документ піддався жорсткій критиці з боку правозахисників та низки політиків як в Україні, так і в ЄС.

Метою прийняття цього документу декларується конфіскація грошей екс-президента Віктора Януковича і його оточення. Втім критики законопроекту зазначають, що під його дію можуть потрапити невинні люди.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!