Найбільша у світі приватна вугільна компанія оголосила про банкрутство

Середа, 13 квітня 2016, 15:59

Друга найбільша компанія з видобутку вугілля в світі Peabody Energy подала в суд для запуску процесу власного банкрутства.

Про це йдеться в прес-релізі компанії, пише РБК.

Причиною рішення Peabody назвала "безпрецедентний промисловий спад". Таким чином, компанія "має намір знизити загальний рівень боргового навантаження і постійні витрати, підвищити операційний грошовий потік", а також "поліпшити позицію для довгострокового успіху, продовжуючи працювати під захистом суду", наголошується в прес-релізі.

Всі шахти і офіси Peabody "продовжують працювати в звичайному режимі і, як очікується, продовжать працювати так в ході судового процесу".

Реклама:

"Це було важке рішення, але це правильний шлях вперед для Peabody. Сьогодні ми починаємо готувати надзвичайно успішного глобального лідера для завтрашнього дня", - цитуються в прес-релізі президент і гендиректор компанії Гленн Келлоу.

Як зазначає Business Insider, процес банкрутства відбувається на тлі падіння цін на вугілля. Воно призвело до зупинки експансії Peabody в Австралію, на яку компанія брала позики.

Згідно з нормативним актом, відповідно до якого компанія подала позов про банкрутство, Peabody очікує реорганізація. Після виходу прес-релізу акції компанії впали на 1,91 долара, втративши 47% від ціни закриття.

Peabody Energy Corporation - найбільша приватна вугільна компанія світу зі штаб-квартирою в Сент-Луїсі, штат Міссурі. Була заснована в 1883 році.

За даними на кінець 2015 року, в Peabody Energy Corporation працювали близько 7,6 тисяч співробітників. Компанія володіє 26 рудниками в США і Австралії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: