Нацбанк посилив контроль за відтоком капіталу

Середа, 13 квітня 2016, 15:14

Національний банк посилив можливості для запобігання відпливу капіталу за підозрілими фінансовими операціями з України за кордон.

Про це йдеться у постанові правління Національного банку № 247 від 07 квітня 2016 року.

Уповноважені банки, які отримали генеральні ліцензії на здійснення валютних операцій, зобов’язані вносити до спеціальних реєстрів інформацію про такі операції: купівля іноземної валюти; перерахування інвалюти за межі України; перерахування коштів у гривнях на користь нерезидентів через кореспондентські рахунки банків-нерезидентів у гривнях, відкриті в уповноважених банках.

"Досі вимоги щодо формування таких реєстрів були встановлені листом Національного банку. Відповідно, вирішено перенести вимоги щодо формування реєстрів з листа до Постанови № 247", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Відповідно до листа, Національний банк не мав правових підстав для застосування заходів впливу до банків, які допустили помилку при формуванні реєстру. Постанова № 247 надає такі правові підстави.

Постанова також розширює можливості Національного банку для блокування підозрілих фінансових операцій, що сприятиме запобіганню непродуктивного відпливу капіталу за кордон. 

Постанова № 247 набуває чинності з 15 квітня 2016 року.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!