БПП озвучили нових кандидатів на крісла. Віце-прем'єрів - шість

Середа, 13 квітня 2016, 15:04

В узгодженому на нічних консультаціях складі Кабміну буде шість віце-прем'єрів, на фракції БПП в середу озвучені нові кандидатури членів уряду.

Про це повідомляють співрозмовники "Української правди".

Крім першого віце-прем'єра-міністра економрозвитку Степана Кубіва, також називають, що віце-прем'єром з соціальних питань стане Павло Розенко, віце-прем'єром - міністром з євроінтеграції - Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Віце-прем'єром з питань АТО і окупованих територій - Володимир Кістіон.

Реклама:

Крім того, буде посада віце-прем'єра з реформ, на яку пропонують Дмитра Шимківа

Вирішено, що в Кабміні залишиться В'ячеслав Кириленко, але не як міністр культури, а як віце-прем'єр з гуманітарних питань. Міністром культури буде Євген Нищук.

У той же час, джерела УП повідомляють, що Кириленко відмовляється від віце-прем'єрства і хоче залишитися міністром культури.

Заступниками Кубіва, за інформацією Інтерфаксу, пропонують призначити Юлію Ковалів, яку спочатку Гройсман пропонував призначити заступником міністра економіки, а також Максима Нефьодова, якого в одному з варіантів складу уряду пророкували на Мінсоцполітики.

Мінфінансів очолить заступник голови адміністрації президента, представник президента в Кабміні Олександр Данилюк, його заступник - діючий заступник голови Мінфіну Оксана Маркарова.

Мінсоцполітики очолить заступник Вінницького міського голови Андрій Рева. У попередньому варіанті Реву розглядали на посаду глави МОЗ.

Міністерство екології залишається за депутатом "Народного фронту" Остапом Семераком, Міносвіти - нардепом НФ Лілією Гриневич, МінАПК - за депутатом від БПП Тарас Кутовим.

На посаду Міністра інфраструктури є два кандидати -  нардеп від НФ Валерій Лунченко і Сергій Фаєрмарк.

Під керівництвом чинного віце-прем'єра - міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка залишиться тільки Мінрегіон.

Міністром Кабінету міністрів стане чинний керівник апарату голови Верховної Ради Олександр Саєнко.

"На Міненерго (Міністерство енергетики та вугільної промисловості), МОЗ (Міністерство охорони здоров'я) узгодження тривають, але умови Володимира Гройсмана, щоб там були чисті особи", - передає ІФ з посиланням на співрозмовника.

З діючих міністрів зміни в Кабміні не торкнуться таких міністрів: на своїх постах залишаться глави МВС Арсен Аваков, Мін'юсту - Павло Петренко, Міноборони - Степан Полторак, МЗС - Павло Клімкін, Міністерства інформаційної політики - Юрій Стець та Міністерства молоді та спорту України - Юрій Жданов.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: