"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Суд у Києві арештував майно "Артека" у Криму

Середа, 13 квітня 2016, 14:47

Оболонський суд Києва наклав арешт на майно дитячого табору "Артек", розташованого в анексованому Росією Криму.

Відповідна постанова суду від 6 квітня опублікована в Єдиному державному реєстрі судових рішень України, повідомляє "Радіо Свобода".

Клопотання про накладення арешту подав заступник начальника головного управління Національної поліції України в АРК і Севастополі.

В обґрунтуванні, зокрема, вказується, що поліція по АРК веде провадження від 1 квітня 2015 року за підозрою у вчиненні кримінального злочину особою, ім’я якої не називають, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах ).

Реклама:

У матеріалах справи вказано, що підозрюваного у скоєнні злочину призначили головою кримського уряду, підконтрольного Кремлю, після припинення діяльності Радміну АРК 27 лютого 2014 року.

"31 березня 2015 року на засіданні незаконно утвореного органу – "Ради міністрів Республіки Крим" ухвалено рішення про передачу з державної власності Республіки Крим у власність Російської Федерації закріпленого за державним підприємством України "Міжнародний дитячий центр "Артек" на праві господарського відання рухомого та нерухомого майна", - йдеться у рішенні Оболонського суду Києва.

"У зв’язку з суспільно-політичною обстановкою, а саме тимчасовою окупацією півострова Крим, поки існує достатньо підстав вважати, що стосовно майна може бути скоєно низку протиправних дій, запобігання цим протиправних дій є завданням арешту майна", - зазначається в документі.

Рішення суду має докладний список об’єктів кримського комплексу "Артек", на які накладено арешт, включаючи житловий фонд, басейни, системи комунікацій та електромереж, базу-готель в Сімферополі і пансіонат "Гліцинія" в Ореанді.

У середині вересня 2015 року прокуратура Автономної Республіки Крим при Генпрокуратурі України повідомила про підозру у вчиненні злочину російському голові Криму Сергію Аксьонову в зв’язку з незаконним заволодінням майном державного підприємства "Міжнародний дитячий центр "Артек".

Підконтрольний Москві "уряд" півострова передав у федеральну власність Росії майно найбільшого на півострові дитячого табору "Артек" в березні 2015 року.

Прокуратура АРК при Генпрокуратурі України відкрила кримінальне провадження за фактом "націоналізації" "Артека" в Криму.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: