ВР хоче знизити акцизи на імпорт вживаних автомобілів

Вівторок, 12 квітня 2016, 20:26

Верховна Рада в першому читанні проголосувала за законопроект про внесення змін до Податкового кодексу для стимулювання розвитку ринку вживаних транспортних засобів, яким передбачається зниження акцизів на імпорт б/у автомобілів.

За відповідне рішення проголосували 226 народних депутатів, пише "УНІАН".

При цьому після голосування народні депутати запропонували прийняти відповідний законопроект (№3251) в цілому, але за наявності в залі голосів проти віце-спікер Андрій Парубій відхилив цю пропозицію.

При цьому термін дії зниження акцизів пропонується встановити до 31 грудня 2017 року.

Реклама:

Як повідомила до початку голосування член Комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Тетяна Острикова (партія "Самопоміч"), один з ініціаторів законопроекту, аргументи про те, що даний законопроект призведе до збільшення імпорту в Україну автомотлоху їх Європи" не відповідають дійсності, оскільки в Україну з 1 січня 2016 року заборонено імпорт автомобілів старше 5 років.

"В Україні податкове навантаження на нові авто - 47%, а на б/у - 170%... Ми не сприймаємо аргументи, що це наповнить ринок України старим мотлохом, тому що іншим законопроектом дозволяється ставити на першу реєстрацію тільки автомобілі не старше 5 років", - сказала Острикова.

Як відомо, 6 квітня на засіданні Кабміну прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив внести в парламент законопроект про скасування ввізного мита на вживані автомобілі з усіх країн, крім Росії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: