"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Рада зробила крок до незалежності та прозорості НКРЕКУ

Вівторок, 12 квітня 2016, 17:24

Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект "Про Національну комісію, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ)".

"За" законопроект №2966-д проголосувало 285 народних депутатів.

Згідно із пояснювальною запискою, метою законопроекту є виконання Україною зобов’язань як сторони договору про Енергетичне Співтовариство.

"Одним із завдань є створення передумов сталості державного регулюючого впливу на діяльність суб’єктів природних монополій у сфері енергетики через рішення НКРЕКП, що дозволить уникнути  різких коливань в  умовах господарювання суб’єктів, діяльність яких регулюється НКРЕКП, зробить таку діяльність прогнозованою", - йдеться у документі.

Реклама:

Законопроект містить прогресивні норми щодо прозорого призначення членів НКРЕКП на відкритих конкурсних засадах, незалежності регулятора в прийняті ним компетентних та справедливих рішень, відкритості та гласності процесу державного регулювання.

Крім того, законопроект складається з чотирьох розділів, статтями яких встановлюються особливості організації діяльності НКРЕКП, її функції та повноваження, порядок підготовки рішень Комісії, особливості здійснення контролю на ринках енергетики та комунальних послуг.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!