МВФ знизив прогноз світового економічного зростання

Вівторок, 12 квітня 2016, 17:14

Міжнародний валютний фонд знизив прогноз світового економічного зростання до 3,2% c прогнозованих 3,4% в січні 2016 року.

Про це йдеться в щоквартальному звіті МВФ World Economic Outlook, представленим у Вашингтоні 12 квітня.

Причини погіршення економічного зростання - уповільнення інвестицій, підвищення податків в Японії, різке падіння цін на всі сировинні товари - від нафти до пшениці.

Також Фонд знизив прогноз зростання світової економіки в 2017 році. Він складе 3,5% замість 3,6%, озвучених на початку поточного року.

Реклама:

"Занадто повільний ріст протягом довгого часу", - заявив на прес-конференції, присвяченій презентації звіту головний економіст МВФ Моріс Обстфельд.

Він також зазначив, що усвідомлюючи ризики, які нині стоять перед світовою економікою і з якими в більшій чи меншій мірі стикаються всі країни, необхідно діяти разом.

"На рівні державної політики необхідно підтримувати зростання і більш ефективно охоронятися від ризиків, які можуть уповільнити відновлення економіки", - додав він.

Також МВФ очікує посилення рецесії в Росії. Падіння ВВП Росії в цьому році складе 1,8% проти очікуваного раніше 1%. Коментуючи прогноз МВФ, Обстфельд заявив, що рецесія в Росії посилиться в наслідок міжнародних санкцій, "які посилюють наслідки низьких цін на нафту і структурні слабкості" російської економіки.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!