"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В Україні нарахували понад 1200 мільйонерів

Вівторок, 12 квітня 2016, 14:05

У 2015 році 1,232 тисяч громадянин отримали доходи у сумі, що перевищує 1 млн гривень.

Про це йдеться у повідомленні Державної фіскальної служби.

Як наголошується, загальна сума задекларованого ними доходу становить 6 млрд гривень. Сума податку на доходи фізичних осіб, яку "мільйонери" самостійно визначили до сплати до бюджету, - 129,7 млн гривень, військового збору - 13,3 млн гривень.

"Загалом громадянами подано майже 217 тисяч декларацій про майновий стан і доходи. Найактивніше декларували свої статки жителі Миколаївської, Запорізької, Полтавської, Дніпропетровської та Харківської областей", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Згідно з повідомленням, загальна сума задекларованого громадянами доходу становить 15  млрд гривень. Це на 1,3 млрд гривень, або на 9% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

"Сума податку на доходи фізичних осіб, визначених громадянами до сплати самостійно у 2016 році, становить 424,2 млн гривень. Порівняно з аналогічним періодом минулого року вона збільшилась на 134,3 млн гривень, або на 46%. Найбільші суми до сплати задекларовано у Києві, Харківській та Дніпропетровській областях", - заявили у ДФС.

Також, за даними декларацій, громадянами задекларовано до сплати 75 млн гривень військового збору.

"З початку деклараційної кампанії майже 48 тисяч осіб скористалися правом на отримання податкової знижки. Задекларована сума податку на доходи фізичних осіб, яка підлягає поверненню - 68,0 млн гривень, що на 3,9 млн гривень менше, ніж за аналогічний період минулого року", - повідомляє прес-служба.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!