ОПЕК збільшила видобуток нафти на 40 тисяч барелів на добу

Вівторок, 12 квітня 2016, 11:49

Організація країн-експортерів нафти в березні 2016 року збільшила видобуток нафти в порівнянні з лютим на 40 тисяч барелів на добу - до 32,38 млн барелів на добу.

Про це пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на дані Platts.

За оцінками Platts, джерелом зростання став Іран, який виробляв минулого місяця в середньому 3,23 млн барелів на добу - на 110 тисяч барелів на добу більше лютневого рівня.

Попит на іранську нафту в світі істотно збільшився, особливо з боку індійських і південнокорейських НПЗ. У числі значимих покупців іранської нафти Platts називає НК "Лукойл", французьку Total SA і іспанську Cepsa.

Реклама:

Крім того, на 30 тисяч барелів на добу підвищилися обсяги видобутку в Іраку та Анголі - до 4,16 млн барелів на добу і 1,8 млн барелів на добу відповідно. ОАЕ, Лівія, Нігерія і Венесуела скоротили обсяги нафтовидобутку в березні.

Як пише старший редактор Platts Еклавія Гупте, ні Іран, ні Ірак не давали твердих обіцянок щодо переговорів у Досі 17 квітня, при цьому позиція цих двох країн може зіграти вирішальну роль в угоді про замороження видобутку.

До 12 квітня участь в переговорах в Досі підтвердили 13 країн: Азербайджан, Алжир, Бахрейн, Венесуела, Індонезія, Катар, Кувейт, Нігерія, ОАЕ, Оман, Росія, Саудівська Аравія і Еквадор.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!