Український електробайк розганяється до 95 кілометрів на годину

Вівторок, 12 квітня 2016, 11:10

Український стартап з кур'єрської доставки DelFast зібрав свою версію електробайку, який може довго їздити на одному заряді, і розганяється до 95 км/год.

Про це AIN.UA розповів засновник стартапу Данило Тонкопій.

"Як Tesla, яка на рамі Lotus повністю збирає свою модель, ми не беремо базову модель, тільки раму. Купуємо вилку і амортизатори, батарейки, електроніку, мотор і так далі і тому збираємо свій варіант", - говорить він. Все це підбиралось дослідним шляхом і дороблялося в майстерні.

Середня швидкість байку - до 70 км/год, є можливість розгону до 95 км/год, пробіг на одній зарядці - повних 60 км.

Реклама:

Зараз одна зібрана модель використовується для кур'єрської доставки, але в майбутньому їх число планується збільшити - як для власної доставки, так і для продажу (акційна вартість 6,7 тисячі доларів, для широкого продажу - 7,5 тисячі доларів). Проект планують вивести на Kickstarter.

В основному пробіг на одній зарядці для подібних моделей становить від 45 до 55 км при швидкості руху в 60-70 км/год. Але за словами авторів моделі, цей байк днями проїхав більше 55 км на одній зарядці при швидкості 75 км/год.

"Насправді для безпеки пересування містом довелося реально зменшити швидкість до 75 км/год. Приємний розгін, добре зриває з місця, легко. Йде м'яко, ковтає "ямковий ремонт доріг", - сказав Сергій Денисенко, директор DelFast.

Загалом же в парку компанії 85 електровелосипедів. Зараз у стартапу 65 кур'єрів, 300 постійних b2b-клієнтів, серед них ПриватБанк, Алло, Fotos.ua, Eda.ua, Bodo, City.com та інші.

Крім України, стартап працює в Польщі і Казахстані. Також пару місяців назад DelFast запустив франчайзинг, представником франшизи на території України і за її межами стала компанія Franchising Full Cycle.

Раніше "Економічна правда" писала про історію успіху служби доставки DelFast.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!