Фонд гарантування подав апеляцію у справі "Укрінбанку"

Понеділок, 11 квітня 2016, 20:07

Київський апеляційний адміністративний суд прийняв до провадження скаргу Фонду гарантування вкладів на відмову Окружного адміністративного суду Києва пояснити як саме треба виконати рішення щодо скасування введення тимчасової адміністрації в "Укрінбанку".

Про це йдеться в ухвалі суду від 6 квітня в Єдиному державному реєстрі судових рішень, пише FinClub.

Окружний адміністративний суд Києва 16 березня визнав незаконним і скасував постанову Нацбанку "Про віднесення ПАТ "Укрінбанк" до категорії неплатоспроможних", а також визнав незаконним і скасував рішення виконавчої дирекції ФГВФО "Про введення тимчасової адміністрації в "Укрінбанку". Суд зобов'язав дати банку 95 днів на відновлення платоспроможності.

Вже 22 березня Фонд гарантування звернувся до суду з проханням "роз'яснити судове рішення, визначити законний спосіб і порядок його виконання". Але 28 березня суд відмовив Фонду.

Реклама:

Фонд гарантування подав апеляцію. "Не погоджуючись з зазначеним судовим рішенням, відповідач подав апеляційну скаргу, в якій просить скасувати спірне рішення суду", - йдеться в документі від 6 квітня.

Оскільки апеляційна скарга відповідає вимогам ст. 187 КАС України, вона підлягає прийняттю до розгляду судом апеляційної інстанції. Учасники процесу могли до 11 квітня 2016 року подати заперечення та пояснення на апеляційну скаргу.

Згідно з іншим визначенням суду, на 14 квітня 2016 року призначено апеляційний розгляд за позовом фізособи у справі "Укрінбанку".

Як повідомлялося, 14 грудня 2015 року НБУ зареєстрував договір позики від 24 листопада 2015 року. Згідно з документом, інвестор повинен був внести в капітал банку 21 млн доларів.

При цьому "Укрінбанк" звернувся до НБУ з листом, в якому вказував, що йому потрібен час до 1 січня 2016 року, щоб угода була зареєстрована, а інвестор міг завести кошти.

Однак Нацбанк 24 грудня визнав банк неплатоспроможним, і Фонд гарантування ввів в банк тимчасову адміністрацію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: