Справу Ложкіна-Курченка в Австрії закрили через бездіяльність ГПУ - DW

Понеділок, 11 квітня 2016, 19:03

Австрійська прокуратура у 2014 році здійснювала перевірку за підозрою у відмиванні грошей щодо Бориса Ложкіна і фігуранта санкційного списку ЄС Сергія Курченка.

Про це пише у понеділок DW, зазначивши, що австрійська прокуратура не змогла довести незаконність операцій Ложкіна і Курченка.

Як пише видання, йдеться про 130 мільйонів євро, переказаних 2013 року офшорними фірмами Курченка на рахунки офшорних фірм Ложкіна в Австрії. За ці кошти Курченко, який входив у найближче оточення екс-президента Віктора Януковича, купив у нинішнього глави Адміністрації президента "Український медіахолдинг" (UMH).

Як повідомили виданню у австрійські прокуратурі, справу було закрито завідсутності інформації від української сторонияка могла би вказувати на злочин.

Реклама:

"Віденська прокуратура зверталася до Генеральної прокуратури України, аби перевірити, чи не мають кошти, переказані Курченком на австрійські рахунки Ложкіна, злочинного походження. Утім, відповідь української сторони не дає підстав говорити про злочинне походження цих грошей", - зазначили в австрійському відомстві.

"В Україні не ведеться слідство у цій справі, і немає обставин, які давали би підстави для такого розслідування", - повідомили в австрійській прокуратурі.

Водночас, як зазначає видання, "відповідь української прокуратури австрійським колегам іде в розріз з кримінальними справами, відкритими проти молодого українського олігарха (Курченка - ред.), який переховується від слідства у Росії".

У березні щодо Курченка було складено повідомлення про підозру "як керівника злочинної організації, яка протягом 2013 року і початку 2014-го вчинила тяжкі та особливо тяжкі злочини у банківській галузі". 

Як відомо, коментуючи заяву нардепа від БПП Сергія Лещенка про продаж UMH через офшори, Ложкін заявив: "Це історія 2013 року. Це був звичайний бізнес ще до мого приходу на держслужбу".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: