Лукашенко підвищив пенсійний вік в Білорусі на три роки

Понеділок, 11 квітня 2016, 16:08

Президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав указ, який підвищує пенсійний вік в країні на три роки.

Про це йдеться у повідомленні на сайті глави Білорусі, передає РБК.

Документ передбачає поетапне підвищення пенсійного віку з 1 січня 2017 року. Щорічно він буде зростати на шість місяців до досягнення чоловіками 63 років, а жінками - 58 років.

Раніше чоловіки виходили на пенсію в 60 років, жінки - в 55. Таким чином, пенсійний вік підвищиться на три роки в 2022 році.

Реклама:

Питання про підвищення пенсійного віку в Білорусі було вирішено швидко. 18 березня Лукашенко вперше заявив про те, що є прихильником поетапного підвищення пенсійного віку.

"Я схиляюся до того, що ми повинні йти поступово і акуратно, - пояснював президент Білорусі. - Я прихильник того, щоб пенсійний вік підвищити на три роки, щороку по половинці. І так ми спокійно, за шість-сім років, зможемо пройти ці три роки".

27 березня підвищення пенсійного віку підтвердила заступник прем'єр-міністра Білорусі Наталія Качанова. Варіант, за яким жінки виходять на пенсію в 58 років, а чоловіки - в 63, вона назвала "найбільш прийнятним і м'яким".

Віце-прем'єр говорила, що при підвищенні пенсійного віку на три роки зберігається маневреність для подальшого його збільшення.

За її словами, такий перехід буде менш болючим для людей, які вже найближчим часом збиралися на пенсію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!