"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Євробонди України подорожчали завдяки Яценюку

Понеділок, 11 квітня 2016, 15:13

Облігації України зросли найбільше за останній місяць після того, як прем'єр-міністр Арсеній Яценюк подав у відставку.

Про це пише FinClub.

Це викликало спекуляції навколо того, що новий Кабінет міністрів допоможе закінчити два місяці суперечок і прокладе шлях для відновлення платежів міжнародної допомоги.

Прибутковість єврооблігацій на 1,65 млрд доларів з погашенням у вересні 2019 року знизилася на 26 базисних пунктів до 9,7%. Це найбільше падіння з 4 березня, повідомляє Bloomberg.

Реклама:

Арсеній Яценюк вступив на посаду в 2014 році, а пішов в неділю після кількох тижнів тиску з боку членів коаліції. Гривня зміцнюється вже п'ятий день.

Єврооблігації України були гіршими, ніж папери інших ринків, що розвиваються в цьому році на тлі політичних суперечок.

"Це півкроку вперед до досягнення мети повернення країни на шлях реформ і стабільного зростання", - сказав аналітик Empire State Capital Partners Тантелі Ратувухері.

"Ринки воліли б чекати конкретних призначень на рівні міністрів, які будуть мати вирішальне значення для розуміння мандата і програми реформ нового Кабміну", - сказав аналітик Райффайзен Банк Інтернаціональ АГ у Відні Гинтарас Шліжус.

"Ми не очікуємо швидкого ралі на цей раз, оскільки новий уряд буде як і раніше стикатися з важким завданням проштовхування необхідного законодавства через парламент і здійснення необхідних заходів для отримання чергового траншу кредиту МВФ".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: