Ірак встановив рекорд нафтовидобутку перед зустріччю ОПЕК

Понеділок, 11 квітня 2016, 13:09

Напередодні переговорів експортерів нафти щодо обмеження видобутку Ірак наростив виробництво сировини до рекордного рівня.

Про це повідомляє РБК з посиланням на Bloomberg.

"Добовий видобуток нафти в Іраку в березні зріс до 4,55 мільйона барелів з 4,46 мільйона барелів в лютому. Попередній рекорд було встановлено в січні, коли видобуток становив 4,43 мільйона барелів на день", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що при цьому країна стала постачати більше нафти на світовий ринок: у березні експорт склав 3,81 мільйона барелів на добу порівняно з 3,23 мільйона барелів місяцем раніше.

Реклама:

Ірак наростив видобуток і експорт на тлі підготовки переговорів нафтовидобувних країнщодо замороження зростання видобутку нафти, які мають відбутися в Досі 17 квітня.

У лютому Саудівська Аравія, Катар, Венесуела та Росія виступили з пропозицією обмежити видобуток нафти в 2016 році на рівні січня, якщо до угоди приєднаються інші країни. Обмеження має сприяти стабілізації нафтових цін.

Зустріч, на якій буде обговорюватися це питання, відбудеться в Досі 17 квітня. Свою участь у зустрічі підтвердили 12 країн, повідомив 31 березня міністр нафти Катару Мохаммед бін Салех аль-Сада.

За його словами, це Саудівська Аравія, Кувейт, ОАЕ, Венесуела, Нігерія, Росія, Алжир, Індонезія, Еквадор, Бахрейн, Оман і сам Катар.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: