"Нафтогаз" оприлюднив план відділення оператора ГТС

П'ятниця, 1 квітня 2016, 19:06

НАК "Нафтогаз України" у четвер направила свої пропозиції щодо порядку дій для повного відокремлення функції оператора ГТС від групи "Нафтогаз" згідно з вимогами Третього енергетичного пакету ЄС.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

Як наголошується, план був направлений для розгляду Міністерству енергетики та вугільної промисловості, Міністерству економічного розвитку та торгівлі, Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, АМКУ, а також Секретаріату Енергетичного Співтовариства, представникам Світового банку та ЄБРР.

Згідно з планом заходів щодо реформування газового сектору, у термін до 30 жовтня 2015 року Міненерго за погодженням НКРЕКП та АМКУ було доручено розробити і подати до СЕС проект плану реструктуризації Нафтогазу з метою відокремлення діяльності з транспортування газу відповідно до вимог закону "Про ринок природного газу".

Реклама:

Після цього, у термін до 31 січня 2016 року, мали бути підготовлені, узгоджені з усіма задіяними сторонами та ухвалені Кабінетом міністрів до впровадження всі необхідні нормативні акти.

"Станом на кінець березня 2016 року, плану відокремлення оператора ГТС, узгодженого із СЕС та схваленого урядом, не існує. Таким чином, процес відокремлення оператора ГТС в Україні наразі на 5 місяців відстає від затвердженого графіку", - йдеться у повідомленні.

Ознайомитися з планом дій для повного відокремлення оператора ГТС можна за посиланням.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: