Нафта Brent опустилася нижче 39 доларів за барель

П'ятниця, 1 квітня 2016, 17:19

Ціни на нафту падають в п'ятницю на заяві Саудівської Аравії про те, що країна піде на заморозку видобутку лише в тому випадку, якщо інші великі виробники, включаючи Іран, приєднаються до цього рішення.

Про це свідчать дані торгів, передає "Інтерфакс-Україна".

Контракт на WTI з поставкою в наступному місяці ліквідував приріст з початку 2016 року.

Вартість червневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 16:31 впав на 1,53 долара (3,81%) - до 38,8 долара за барель.

Реклама:

Ціна ф'ючерсу на нафту WTI на травень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) знизилася на 1,42 долара (3,68%) - до 36,9 долара за барель.

"Якщо всі країни погодяться заморозити видобуток, ми готові. Але якщо хтось вирішить нарощувати виробництво, ми також не втратимо можливостей, зробити це", - заявив принц Саудівської Аравії Мохаммед бін Салман в інтерв'ю Bloomberg.

"Якщо всі країни, включаючи Іран, Росію, країни ОПЕК та інших великих виробників, вирішать заморозити видобуток, ми будемо серед них", - додав принц.

Замороження видобутку нафти буде обговорюватися на зустрічі виробників в Досі 17 квітня. Дванадцять держав-виробників нафти підтвердили участь у зустрічі, повідомило напередодні міністерство енергетики Катару. З членів ОПЕК не буде представлена лише Лівія.

"Я бачу мало шансів на угоду в Досі, якщо Саудівська Аравія буде пов'язувати рішення про обмеження видобутку з позицією Ірану", - зазначив глава відділу торговельних стратегій Saxo Bank на сировинному ринку Оле Хансен.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!