"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нацполіція взялася за рахунки заводу Григоришина через розкрадання мільйонів

П'ятниця, 1 квітня 2016, 14:12

Печерський районний суд Києва дав дозвіл Нацполіціі в рамках кримінального провадження щодо розтрати 170 млн доларів перевірити близько 20 банківських рахунків Сумського машинобудівного науково-виробничого об'єднання ім. Фрунзе, основним власником якого є Костянтин Григоришин.

Про це йдеться в визначеннях суду від 25 березня, пише "ЛігаБізнесІнформ".

Кримінальне провадження було відкрито в січні цього року. Згідно з текстом рішень суду, Нацполіція підозрює службових осіб НВО ім. Фрунзе в навмисній розтраті 170 млн доларів коштів підприємства в 2007-2012 роках.

Інші подробиці справи не уточнюються, пише видання.

Реклама:

В кінці лютого прес-секретар МВС Артем Шевченко писав, що предметом розслідування є три угоди, укладені НПО з офшорними компаніями Kozakia Trading Limited і A & C Advanced electro (Asia and Caucasus) Limited (обидві - Кіпр), а також з російської ТОВ "Техноімопрт".

Кошти на рахунку цих компаній перераховувалися за послуги, які в підсумку виконані не були.

Згідно з матеріалами, розміщеними в єдиному судовому реєстрі, в 2013 році Податкові органи вже проводили розслідування щодо контрактів НВО ім. Фрунзе з компаніями Kozakia Trading Limited і A & C Advanced electro (Asia and Caucasus) Limited.

Також під підозру потрапляли операції сумського підприємства з ТОВ Техноімпорт. МВС підозрювало керівництво ВО ім. Фрунзе в розтраті коштів в особливо великих розмірах. Обидві справи так нічим і не закінчилися.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: