"Укрспирт" заощадив майже 900 тисяч на електронних держзакупівлях

П'ятниця, 1 квітня 2016, 13:22

ДП "Укрспирт" скоротило витрати більше ніж на 837 тисяч грн завдяки проведенню своїх закупівель через електронну торгову площадку SmartTender.Biz.

Про це йдеться у повідомленні "Укрспирту".

За словами керівника SmartTender Антона Припиченка, з березня поточного року держпідприємство провело через торговельну площадку 52 електронні закупівлі, заощадивши витрати на закупівлі більше ніж на 837 тисяч грн.

"Всі торги були проведені через відкритий аукціон, що гарантувало прозорість закупівель", - додав він.

Реклама:

За словами заступника директора "Укрспирту" Сергія Блескуна переведення закупівель в електронний формат було власною ініціативою "Укрспирту", законодавство не зобов'язує до електронних закупівель.

"Але ми прийшли до думки, що саме електронні торги дадуть нам можливість контролю, забезпечать прозорість процесу. До того ж, попередні розрахунки показали, що Е-тендера забезпечать нам можливість скоротити витрати на закупівлі ТМЦ на 20-30%", - прокоментував Блескун.

Нагадаємо, 17 лютого президент Петро Порошенко підписав закон "Про публічні закупівлі", ухвалений Верховною Радою 25 грудня 2015 року.

Закон забезпечує поширення системи електронних закупівель протягом 2016 року у 2 етапи: з 1 квітня - для центральних органів виконавчої влади та замовників, що здійснюють діяльність в окремих сферах господарювання; з 1 серпня - для решти замовників.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: