Кабмін хоче знову знизити норми споживання газу

П'ятниця, 1 квітня 2016, 12:56

Уряд України готує нову постанову про зниження норм споживання природного газу побутовими споживачами, оскільки попереднє подібне рішення скасував суд.

Про це повідомив віце-прем'єр Геннадій Зубко на годині уряду у Верховній Раді в п'ятницю, передає "Інтерфакс-Україна".

"Урядом було скасовано постанову, в якій були визначені надмірні норми споживання газу. Зараз готується інша постанова, яка узгоджується з міністерствами, щоб ще раз визначити їх (норми) на тому рівні, який був затверджений скасованим судом рішенням", - сказав віце-прем'єр.

Він заявив, що спільно з Міненерговугілля цей процес буде прискорений.

Реклама:

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів у квітні 2015 року вдвічі зменшив нормативи споживання газу для населення без лічильників.

Якщо раніше норматив споживання газу домогосподарств, які використовують тільки газову плиту за наявності центрального гарячого водопостачання, становив 6 куб. м/міс. на одну людину, то після зниження – 3 куб. м. Для домогосподарств з плитою і без центрального ГВП норматив було знижено з 9.

Вищий адміністративний суд України 29 січня 2016 року скасував цю постанову Кабміну від 29 квітня 2015 року, проте у відповідь на рішення суду уряд вирішив скасувати базову постанову № 619 від 8 червня 1996 року про норми споживання без лічильників (з усіма подальшими правками до цієї постанови) і прийняти нову - №203 від 23 березня 2016 року - про підвищення норми споживання газу для населення на 47-58%.

Зокрема, домогосподарства без лічильників і громадяни, що використовують тільки газову плиту, платитимуть за 4,4 куб. м замість 3 куб. м (збільшення на 47%).

Норма для громадян, що використовують газову плиту і не мають центрального гарячого водопостачання (ГВП) зросла з 4,5 куб. м до 7,1 куб. м (збільшення на 58%), що використовують газову плиту і водонагрівач, - з 9 куб. м до 14 куб. м (збільшення на 56%).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!