"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціни виробників промпродукції в лютому зросли на 1,5%

Середа, 9 березня 2016, 19:34

Ціни виробників промислової продукції в лютому 2016 року порівняно з попереднім місяцем зросли на 1,5%, з початку року - на 0,4%.

Про це йдеться у повідомленні Держстату.

Як наголошується, у добувній промисловості і розробленні кар’єрів у лютому ціни підвищилися на 6,4%, у тому числі у добуванні кам’яного вугілля - на 17,2%, сирої нафти - на 7%,  металевих руд - на 4,2%, каменю, піску та глини - на 2,1%. Разом з тим у добуванні природного газу ціни знизилися на 0,6%.

"Продукція переробної промисловості подорожчала на 1,1%. Найбільше - на 1,9-1,6% - зросли ціни у текстильному виробництві, виробництві одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів, металургійному виробництві, виробництві готових металевих виробів, крім машин та устаткування, гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції", - повідомляє Держстат.

Реклама:

Водночас у виробництві коксу та продуктів нафтоперероблення відбулося зниження цін на 6,4%, автотранспортних засобів, причепів і напівпричепів та інших транспортних засобів - на 1,2%.

Крім того, у виробництві харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів продукція подорожчала на 1,8%, зокрема, у виробництві олії та тваринних жирів - на 7,3%, переробленні та консервуванні фруктів і овочів - на 4,6%, виробництві продуктів борошномельно-круп’яної промисловості - на 3,8%, напоїв - на 1,7%, молочних продуктів - на 1,6%, хліба, хлібобулочних і борошняних виробів - на 0,4%.

"У  виробництві м’яса та м’ясних продуктів, цукру зафіксовано зниження цін на 1,3% та 1,2% відповідно. У постачанні електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря відбулося  зростання цін на 0,6%. При цьому електроенергія подорожчала  на 0,7%, теплоенергія подешев-шала на 0,7%", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, ціни на споживчому ринку України в лютому 2016 року порівняно з попереднім місяцем знизилися на 0,4%, з початку року - зросли на 0,5%.

Економічна правда

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: