Суд вирішив стягнути з "Креатива" 380,7 мільйона за позовом "ВТБ Банку"

Середа, 9 березня 2016, 11:47

Господарський суд Києва вирішив стягнути 380,712 млн гривень з ПрАТ "Креатив", що входить до складу одного з найбільших вітчизняних виробників масложирової продукції промислової групи "Креатив" за позовом "ВТБ Банку".

Про це йдеться в рішенні суду від 19 квітня, передають "Українські Новини".

У січні 2016 "ВТБ Банк" звернувся до суду з вимогою зобов'язати компанію "Інвестиційний капітал Україна" (ICU) виконати розпорядження на виконання облікової операції отримання/поставки цінних паперів від 26 жовтня 2015 року про стягнення з ПАТ "Креатив" на користь позивача заборгованості в сумі 380,7 млн гривень.

Позовні вимоги обґрунтовані тим, що "Креатив" у порушення виданого проспекту емісії не здійснив достроковий викуп випущених облігацій серії В, в результаті чого виникла заборгованість 380,7 млн гривень.

Реклама:

Банк просив суд стягнути з агропідприємства зазначену суму, і суд 19 лютого задовольнив позов фінустанови.

При цьому 22 лютого Київський апеляційний суд Києва скасував арешт зазначених коштів на рахунках агропідприємства (арешт був накладений 26 січня).

Як повідомлялося, Національний банк стурбований загальною заборгованістю "Креативу" перед українськими та міжнародними банками в розмірі 630 млн доларів.

Нагадаємо, що Господарський суд Києва заарештував 380,712 млн грн ПАТ "Креатив" за позовом "ВТБ Банку".

Група "Креатив" - один з найбільших переробників сільськогосподарської продукції в Україні, який займається виробництвом жирів і маргаринів, соняшникової олії і шроту, соєвого шроту та олії, біопаливних пеллет, а також сільським господарством - рослинництвом і тваринництвом.

До серпня 2015 компанія належала Станіславу Берьозкіну і Юрію Давидову. У серпні компанія була виставлена на продаж через борги - станом на кінець березня 2015 борг групи становив 605 млн доларів.

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: