Австрійські компанії Клюєвих оголосили про банкрутство

Вівторок, 8 березня 2016, 20:35

Компанія Slav Handel, Vertretung und Beteiligung AG подала до Арбітражного суду Відня заяву на відкриття процедури банкрутства.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на австрійське товариство захисту прав кредиторів KSV1870.

За даними товариства, банкрутство оголосили також дві дочірні компанії групи Slav.

Ці структури належать братам Сергію і Андрію Клюєвим, які є фігурантами санкційного списку Євросоюзу як представники близького оточення екс-президента Віктора Януковича.

Реклама:

Як зазначив представник KSV1870, однією з причин банкрутства стали саме санкції ЄС. "Брати Клюєви не могли отримати кредити на погашення боргів, а також поповнити обігові кошти компанії з власних ресурсів, оскільки їхні рахунки заморожені", - зазначив представник товариства захисту прав кредиторів.

За даними товариства KSV1870, борги компаній групи SLAV становлять близько 112 млн. євро, понад 90% суми припадають на китайський державний концерн CNBM International, що займається переважно виробництвом будматеріалів.

Понад 100 млн. євро заборгованості компанії Slav Handel припадає на розрахунок за товарні поставки. Йдеться про постачання обладнання для сонячних електростанцій.

Як відомо, компанія Activ Solar, яка раніше належала братам Клюєвим (тепер оформлена на Каве Ертефая - зятя Андрія Клюєва), володіла низкою сонячних електростанцій на півдні України.

У 2015 році CNBM International вже перебрала контроль над десятьма сонячними електростанціями Клюєвих в розрахунок за борги Activ Solar. У лютому компанія офіційно заявила про банкрутство. Її борги оцінюються в 500 млн. євро.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!