"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У ДФС рапортують: "експеримент" на митницях зібрав майже мільярд

Вівторок, 8 березня 2016, 17:53

Сума від перевиконання плану надходжень митних платежів, які спрямовуються на розвиток інфраструктури регіонів за весь період експерименту (вересень 2015 - лютий 2016) становить 954,7 млн гривень.

Про це 8 березня повідомили у Державній фіскальній службі.

За даними ДФС, експеримент, коли 50% коштів, отриманих від перевиконання плану надходжень митних платежів, спрямовуються на розбудову інфраструктури регіону, показав дуже позитивні результати.

Як відомо, за умовами експерименту Було визначено 4 експериментальні області - Волинська, Чернівецька, Львівська та Одеська. 

Реклама:

"У минулому році за рахунок перевиконання індикативних показників митницями Волинської (на 104,2 млн гривень), Чернівецької (на 129,9 млн гривень) та Львівської (на 312,3 млн гривень) - відповідні регіони отримали понад 546 млн гривень на розвиток інфраструктури. Це дозволило розпочати, а у Львівській області навіть повністю реалізувати, реконструкцію місцевої дорожньої інфраструктури", - додали у фіскальній службі.

У 2016 році до експерименту було додано Київ.

"У лютому Київська обласна митниця перевиконала індикативи на 600 млн. грн. (123,4%). Це забезпечило рекордне перерахування митних зборів до Державного бюджету України на загальну суму 3,22 млрд гривень", - заявили у ДФС.

"У лютому 2016 року митниці  продовжують перевиконання: Київська  - на 340,6 млн. грн., Волинська – на 121,6 млн гривень, Львівська – на 96,7 млн гривень, Одеська – на 60,2 млн гривень, Чернівецька – на 45,2 млн гривень. В цілому за січень-лютий на розвиток соціальної сфери спрямовано 408,3 млн гривень" ,- заявили  у ДФС.

натиснути для збільшення 

Як відомо, раніше глава уряду Арсеній Яценюк заявив, що Одеська область не показала ефективності в експерименті щодо спрямування понадпланових надходжень на митниці на будівництво і ремонт доріг.

"Минулоріч Львівська область додатково отримала на ремонт і будівництво доріг 312 млн гривень, Чернівецька - 129 млн, Волинська - 104. Одеська область не показала ефективності в цьому експерименті", - зазначив Яценюк.

Укранська правда 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!