Комп'ютери Apple вперше вразив вірус-вимагач

Понеділок, 7 березня 2016, 11:22

Комп'ютери американської компанії Apple вперше вразила шкідлива програма "KeRanger", яка спочатку шифрує дані, а потім просить користувачів заплатити викуп у цифрових валютах.

Про це, з посиланням на Reuters, повідомляє "ТАСС".

За інформацією видання, програма під назвою "KeRanger" шифрує дані на заражених комп'ютерах, а потім просить користувачів заплатити викуп у цифрових валютах, щоб отримати електронний ключ для доступу до їх даних

Таким чином, вірус став першим що зумів обійти захист комп'ютерів Apple.

Реклама:

"Це перший випадок поразки комп'ютерів Apple програмою, яка дійсно функціонує, вона шифрує дані і вимагає у користувачів оплати", - цитує агентство Райна Олсона, директора з кібербезпеки компанії Palo Alto Networks.

У минулу п'ятницю хакери поширили шкідливе програмне забезпечення завантаживши його на інтернет-сайт програми Transmission, яка призначається для передачі даних через торрент-трекер BitTorrent, замаскувавши його під нову версію програми.

Після установки на комп'ютер, вона знаходиться в режимі очікування протягом трьох днів, а потім шифрує призначені для користувача файли, вимагаючи за них викуп у розмірі 1 біткоіна (близько 400 доларів).

На даний момент шкідлива програма видалена з сайту, також користувачі можуть завантажити нову версію Transmission, яка автоматично видаляє встановлений на комп'ютер вірус, замаскований під неї.

"Ті користувачі, які не встигли видалити вірус, можуть втратити всі свої дані вже в понеділок, адже програма, що з'явилася в п'ятницю, активується через три дні", - повідомив Олсон.

У свою чергу, представники компанії Apple відзначили, що фірма повинна вжити всіх необхідних заходів, щоб запобігти подальшому поширенню шкідливої програми.

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!