"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Яценюк розкритикував "експеримент" на Одеській митниці

Неділя, 6 березня 2016, 20:38

Одеська область не показала ефективності в експерименті щодо спрямування понадпланових надходжень на митниці на будівництво і ремонт доріг.

Про це ввечері 6 березня заявив глава уряду Арсеній Яценюк у "10 хвилинах з прем'єр-міністром." 

Яценюк нагадав, що для будівництва доріг він запропонував експеримент - понадпланові надходження на митницях ділились в пропорції 50 на 50.

"Ті 50%, які йшли до місцевого бюджету, безпосередньо відправлялися на будівництво і ремонт доріг в чотирьох областях. Минулоріч Львівська область додатково отримала на ремонт і будівництво доріг 312 млн. грн, Чернівецька - 129 млн, Волинська - 104. Одеська область не показала ефективності в цьому експерименті", - зазначив Яценюк. 

Реклама:

Він додав, що загальний обсяг фінансування ремонту та будівництва автошляхів у 2016 році  становитиме близько 14 млрд грн, планується відремонтувати і побудувати 1700 км доріг. При цьому глава уряду підкреслив, що місцеві бюджети мають вкласти свою частку в будівництво і відновлення доріг у містах, селах і районах. 

За словами Яценюка, остаточний перелік всіх автошляхів, які підлягають ремонту і відновленню у 2016-му, буде затверджений на наступному тижні.

Як повідомлялося раніше, митниці направили маже мільярд гривень на розвиток інфраструктури у регіонах завдяки перевиконанню плану, з моменту старту "експеримента". Одеська митниця направила 92,2 млн гривень за той же період, переважно в лютому-січні 2016 року. 

Додано останній абзац, 07.03.2016 о 20.00.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: