Світовий банк виділить 200 мільйонів доларів на дороги - Яценюк

Субота, 5 березня 2016, 18:25

Частина капітальних видатків у 2016 році повинна спрямовуватися на ремонт доріг.

Про це заявив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк під час наради з керівником Полтавської ОДА, головами районних державних адміністрацій та головами міст Полтавської області у суботу, повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.

Яценюк підкреслив, що в цьому році на державний фонд регіонального розвитку і капітальні видатки уряд передбачив у бюджеті близько 6 мільярдів гривень.

Він наголосив на важливості ефективного використання цих коштів: "Зараз вже формуються списки по об'єктах капітального будівництва".

Реклама:

Прем’єр звернувся до представників місцевої влади: "Щоб ми не будували довгобуди, не йшли по шляху вкладання коштів у проектно-кошторисну документацію, де в основному ці гроші пропадають, а об'єкти так і не вводяться".

Він нагадав, що минулого року уряд виділив Полтавській області 250 мільйонів гривень на ремонт та будівництво доріг. У цьому році в бюджеті передбачено у 2,5 раза більше - 600 мільйонів гривень.

Яценюк також зазначив, що на будівництво великого відрізка автошляху планується фінансування Світового банку розміром 200 мільйонів доларів.

Він звернувся до голови Полтавської ОДА чітко визначити план направлення коштів на ремонт доріг.

Глава уряду також наголосив, що Кабінет міністрів планує розподілити 1 мільярд гривень на 159 об'єднаних територіальних громад.

"Об'єднана територіальна громада отримує додатковий фінансовий ресурс. Це мотивація для того, щоб вони об'єднувалися", - підсумував він.

Нагадаємо, митниці Державної фіскальної служби направили 954,7 млн гривень на розвиток інфраструктури у регіонах завдяки перевиконанню плану надходжень.

Раніше стало відомо, що Україна приєдналася до ініціативи Польщі зі створення міжнародного транспортного коридору Via Carpatia від Балтики до Егейського моря, який дасть змогу зміцнити співробітництво з країнами Близького Сходу.

Економічна правда

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: