Порошенка просять не припиняти вантажні перевезення з непідконтрольним Донбассом

П'ятниця, 4 березня 2016, 17:17

Представники промислових компаній просять не припиняти вантажоперевезення з тимчасово непідконтрольних Україні територій Донецької та Луганської областей.

Про це йдеться в листі компаній на ім'я президента, прем'єра і міністра інфраструктури, який є в розпорядженні ЕП.

Як зазначається в листі, згідно з постановою Кабміну №200 від 25.06.2014 року, з 1 березня 2016 року має припинитися вантажне залізничне сполучення з тимчасово окупованими районами Донецької і Луганської областей.

"На сьогодні склади ще йдуть, але до кінця наступного тижня відбудеться повна зупинка руху", - сказано в листі.

Реклама:

За словами керівників великих промислових підприємств, в результаті цього Україна втратить зв'язок зі значною частиною підприємств гірничо-металургійного комплексу, що обернеться істотними втратами як для вітчизняної промисловості, так і для бюджету України та економіки країни в цілому.

"Підприємства, які розташовані на неконтрольованої території, діють відповідно до чинного законодавства України та відраховують податки в державний бюджет України. Підприємства гірничо-металургійного комплексу, які працюють на неконтрольованої території, забезпечують для бюджету України щомісячно понад 110 млн доларів валютної виручки", - йдеться в листі.

Також наголошується, що понад 3,5 млрд грн отримує від вантажоперевезень на неконтрольованої території бюджет "Укрзалізниці".

Автори звернення наголошують, що на сьогодні залізничне сполучення з Донбасом дозволяє забезпечувати енергетичним вугіллям українські електростанції, а також відправляти на експорт продукцію металургійного комплексу, коксу, флюсо-доломітної продукції.

"Через 20 днів після зупинки залізничного сполучення повністю зупинить роботу Луганська ТЕС, яка є безальтернативним джерелом енергії для 1 млн жителів Луганської області", - йдеться в листі.

Автори листа просять керівників країни підтримати вітчизняну промисловість.

"Для цього потрібно ввести мораторій на ліквідацію ДП "Донецька залізниця" до завершення антитерористичної операції в східних регіонах, а також дозволити ПАТ "Укрзалізниця" фінансові взаємовідносини з ДП "Донецька залізниця" та визначити порядок організації залізничних перевезень до неконтрольованої території", - написано у листі.

Лист підписали гендиректор ПрАТ "Донецьксталь - МЗ" Сергій Зінченко, виконавчий директор ТОВ "ДТЕК Енерго" Дмитро Сахарук, гендиректор ПАТ "Метінвест-Шипинг" Ірина Лямцева і гендиректор ТОВ "ЮМГ-Трейдинг" Сергій Мельниченко.

Економічна правда

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: