Екс-президента Бразилії затримали через корупційний скандал

П'ятниця, 4 березня 2016, 16:13

У Бразилії затриманий екс-президент країни Луїс Інасіу да Сілва, у нього вдома поліція провела обшук в рамках корупційного розслідування.

Про це пишуть "Ведомости".

Поліція заявила, що у неї є докази того, що да Сілва міг бути серед бенефіціарів корупційної схеми за участю Petrobras, пише Euronews.

Корупційний скандал, в центрі якого опинилася нафтова компанія, розгорівся в кінці 2014 року, коли компанія не змогла опублікувати аудировану звітність.

Реклама:

Пізніше затримані в рамках операції "Автомийка" екс-співробітники компанії стали розповідати про завищення вартості підрядів менеджерами, які відповідали за великі проекти.

У підсумку в їхніх кишенях осідало близько 3% вартості контрактів. Частина хабарів передавалася політикам. Поліція підозрює, що деякі з цих коштів пішли на оплату кампаній та інших витрат партії да Сілви.

У справі вже були засуджені до різних термінів ув'язнення топ-менеджери будівельних компаній, які отримували підряди Petrobras, і співробітники самої нафтової компанії.

Всього в п'ятницю поліція провела 33 обшуки і затримала 11 підозрюваних у рідному місті да Сілви - Сан-Бернарду-ду-Кампу. Місцеві ЗМІ повідомили, що екс-президента доставили в поліцію для допиту.

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: