"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна планує залучити 200 мільйонів євро від ЄБРР

П'ятниця, 4 березня 2016, 15:53

Україна планує залучити 200 млн євро від ЄБРР для оснащення шкіл.

Про це повідомив журналістам заступник міністра науки і освіти України Павло Хобзей, передає "Інтерфакс-Україна".

"Мова йде про 200 млн євро", - сказав він під час відвідування шкіл в Вишневому на Київщині.

За словами заступника міністра, зараз йдуть переговори з урядом Німеччини і відповідними компаніями про закупівлю обладнання, яке буде встановлене в школи.

Реклама:

Хобзей сказав, що в поточному році уряд виділить з державного бюджету 200 млн гривень субвенції місцевим бюджетам на створення так званих опорних шкіл.

200 млн гривень будуть використані на: оснащення шкіл обладнанням, закупівлю автобусів, ремонт, проведення енергозберігаючих заходів та установку WI-FI.

Хобзей вважає, що в поточному році вдасться створити до 100 опорних шкіл.

За словами Хобзея, також планується оснащення шкіл "під ключ", для чого планується вибрати по одній школі в кожному регіоні. Гроші на цей проект USAID виділить в якості гранту.

Опорна школа - це школа, яка створюється на базі кількох шкіл, до неї переводяться учні старших класів зі шкіл з малою кількістю учнів.

Таким чином, в нечисленних школах залишаються учні молодших класів, які мають можливість навчатися неподалік від будинку.

Учні старших класів продовжать навчання в опорній школі, яка буде оснащена додатковим обладнанням, посібником для перевезення учнів у опорну школу уряд планує виділити 600 млн грн на закупівлю автобусів.

Раніше Україна і Японія ратифікували кредитну угоду про другу позику на політику розвитку на здійснення економічних реформ на суму близько 300 млн доларів.

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!