ExxonMobil вперше за 40 років почала експортувати нафту з США

П'ятниця, 4 березня 2016, 12:55

Нафтогазова ExxonMobil першою серед найбільших американських компаній почала відправляти нафту за кордон після зняття 40 річної заборони на експорт в спробі скоротити надлишок сировини всередині країни.

Про це повідомляє агентство Bloombeg з посиланням на джерела.

Конгрес США в грудні 2015 року зняв ембарго на експорт нафти з країни, що діяло 40 років, з 1975 року.

"Поки ми не коментуємо деталі наших комерційних угод, однак експорт нафти з США зараз є одним з комерційних варіантів, який ми можемо здійснювати час від часу", - цитує агентство офіційну заяву компанії.

Реклама:

За даними джерел, Exxon поставила американську нафту на свій нафтопереробний завод, розташований на Сицилії.

Агентство відзначає, що рекордні запаси нафти марки WTI в даний момент чинять значний тиск на її вартість щодо іншого еталона - марки Brent.

У середу Міненерго США повідомило про те, що комерційні запаси нафти в країні (виключаючи стратегічний резерв) за тиждень, що завершився 26 лютого, збільшилися на 10,4 мільйона барелів, або на 2% - до 518 мільйонів баррелів.

Показник став найвищим з 1930 року.

ExxonMobil, штаб-квартира якої знаходиться в штаті Техас, є найбільшою приватною нафтовою компанією в світі і однією з найбільших корпорацій за розміром капіталізації.

Прайм

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі новини.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: