Держбюджет в лютому виконано з дефіцитом майже 5 мільярдів - НБУ

Четвер, 31 березня 2016, 20:52

Державний бюджет України у лютому виконано з дефіцитом 4,9 млрд грн, що зумовило формування кумулятивного дефіциту за підсумками січня-лютого на рівні 2,4 млрд грн.

Про це йдеться у макроекономічному і монетарному огляді Національного банку України за березень.

Як зазначає регулятор, формування дефіциту обумовлено очікуваним зростанням витрат за соціальним напрямами при одночасному уповільненні зростання доходів.

Нагадаємо, за січень-лютий 2016 року до загального та спеціального фондів державного бюджету, за оперативними даними Державної казначейської служби, надійшло 70,545 млрд гривень, що на 17%, або на 10,24 млрд гривень, більше показника за аналогічний період минулого року.

Реклама:

За даними Держказначейства, в січні-лютому поточного року Національний банк не перерахував кошти до держбюджету, тоді як протягом аналогічного періоду минулого року НБУ перерахував 5,45 мільярда гривень.

Як повідомлялося, доходи зведеного бюджету України, за оперативними даними, за січень 2016 року склали 34,7 мільярда гривень, що на 8,7 мільярда гривень, або на 33,6% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Верховна Рада 25 грудня 2015 року прийняла закон України про державний бюджет на 2016 рік з дефіцитом 3,7% ВВП і доходами 595 мільярда гривень.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!