"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна отримає від Швейцарії 3,5 мільйона на покращення інвестклімату

Четвер, 31 березня 2016, 17:24

Державний секретаріат Швейцарії з економічних питань виділить 3,5 млн доларів на покращення інвестиційного клімату в Україні.

Про це розповів керівник проектів Світового банку по Україні Євген Осмошеску, повідомляє "Укрінформ".

"Для втілення консультативного проекту з покращення інвестиційного клімату в Україні Державний секретаріат Швейцарії з економічних питань виділить 3,5 млн дол", - сказав Осмошеску.

За його словами, у цьому проекті, окрім швейцарської урядової інституції, також задіяні Міжнародна фінансова корпорація, Світовий банк та українські Мінагрополітики та Мінекономрозвитку. Планується, що програма діятиме 3 роки.

Реклама:

"Зусилля в рамках цієї програми будуть спрямовані на адаптацію української системи харчової безпеки до стандартів ЄС, та на дерегуляцію для українських постачальників як на зовнішньому, так і внутрішньому ринках", - зазначив він.

За його словами, за найконсервативнішими оцінками, реалізація такого проекту дозволить зекономити українським виробникам до 85 млн дол. протягом 3 років, а його позитивний ефект відчує як і український уряд, який отримає кращий інвестиційний клімат в країні, так і українське населення, яке матиме продукти європейської якості, вироблені в Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: