"Укроборонпром" підписав з індійськими компаніями 15 меморандумів

Четвер, 31 березня 2016, 16:56

Держконцерн "Укроборонпром", що об'єднує головні оборонні підприємства України, за підсумками збройової виставки в Індії DefExpо-2016 підписав з індійськими компаніями 15 меморандумів про співпрацю в оборонній сфері.

Про це йдеться у повідомленні "Укроборонпрому"

Зокрема, з компанією Reliance Defence Limited підписано меморандум щодо спільної розробки багатоцільового військово-транспортного літака "Ан" на потреби індійських військово-повітряних сил та для цивільних потреб.

З компанією Reliance Defence Limited фіналізовані домовленості щодо довгострокової співпраці з постачання газотурбінних установок виробництва "Зоря-Машпроект", що входить до складу "Укроборонпром", для їх подальшої установки на техніку Індійських військово-морських сил.

Реклама:

Всього українська делегація провела 8 результативних переговорів з Міністром оборони Індії та вищим командуванням Збройних сил Індії та більш ніж 30 провідними індійськими компаніями-виробниками продукції військового та спеціального призначення.

Серед них: Reliance Defence Limited, Tata Power Company Limited, Punj Lloyd, Larsen Turbo.

Українська делегація врахувала, що в Індії ухвалена загальнодержавна Програма оборонних закупівель-2016, згідно з якою перевага надаватиметься закупкам продукції, виробленої за участю індійських компаній.

Як відомо, Україна представила на ГОА майже 40 видів продукції, розробленої та виробленої українськими підприємствами.

Зокрема Київським, Житомирським та Львівським бронетанковими заводами, КБ "Луч", ДП "Антонов", Акціонерною холдинговою компанією "Артем", Заводом Артилерійського озброєння, "Зоря-Машпроект" та іншими.

DefExpo-2016 є найбільшою виставкою військової техніки та озброєнь в Південній та Південно-східній Азії, та є визначальною для розвитку військово-технічної співпраці в регіоні на найближчі роки.

Індія є одним із найбільших у світі імпортерів військової продукції і наразі зацікавлена у розвитку своєї програми "Make in India".

Участь України у даній програмі дозволяє створювати спільні виробничі потужності з індійськими компаніями на території обох країн.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: