PC і Xbox One об'єднаються

Четвер, 31 березня 2016, 17:10 -

Нещодавно геймерів порадувала новина, що ексклюзиви для Xbox One згодом стануть доступні і на ПК під управлінням Windows 10. Відтепер розробники пішли ще далі і оголосили про те, що об’єднання програмної платформи Windows і ігрової консолі все ж відбудеться. Нічого дивного, адже такі здогади закрадалися ще з кінця минулого року.

Глава Xbox Філ Спенсер повідомив про те, що корпорація більше не хоче обмежувати користувачів фіксованими апаратними вимогами Xbox One, які мають властивості застарівати. Це дозволить ПК геймерам (серед яких 40%) насолоджуватися іграми і не залишатися осторонь консольних ексклюзивів. Цю інформацію нам підтвердили в компанії GameStore.com.ua.

 

Нагадаємо про те , що вже почався процес впровадження ігор Xbox 360, а з об'єднанням Windows 10 і Xbox One разом, ми зможемо запускати всі ігри на різних апаратних пристроях під управлінням Windows. Це однаково добре для всіх користувачів, адже це поставить нас в рівні умови і подарує ще більшу кількість ексклюзивів.

Спенсер розповів, що результатом всього цього стане особливий формат програми під назвою Universal Windows Applications ( UWA ). Зазвичай вихід Xbox в рамках нового покоління зводилося до зміни дизайну, розміру, апаратної "начинки", які до моменту наступної моделі встигали застаріти. Тепер революційних ривків не буде і компанія буде оновлювати свою консоль раз на декілька років. Користувачі зможуть запускати новинки тільки після того, як відновлять своє  "залізо ".

Реклама:

Наскільки це добре? Чи не вийде так, що сучасні проекти з підтримкою 4К і класною графікою просто не будуть запускатися на перших версіях консолі? За словами розробників, апгрейд Xbox One буде опціональним, відповідно подібні проблеми не виникатимуть.

Подальші плани Філ Спенсер вирішив не розповів, але ми можемо здогадатися в якому напрямку тепер буде вдосконалюватися Michrosoft. Нагадаємо, що на даний момент на ПК готуються вийти такі ігри, які свого часу були ексклюзивними для Xbox: Quantum Break, Gear of War: Ultimate Edition, Fable Legends, Ori and the Blind Forest та інші.

Британські впливові газети відзначили той факт, що Michrosoft  дійсно зробить історично важливий прорив, адже в саму суть консолей завжди була закладена ідея , згідно з якою апаратна " начинка " не повинна змінюватися  роками. Ну а нам залишається, затамувавши подих, спостерігати за тим, як змінюється наша улюблена ігрова платформа Xbox One.

PROMOTED

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: