"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укрсоцбанк" збільшить статутний капітал на 3,8 мільярда

Четвер, 31 березня 2016, 14:09

31 березня 2016 року на позачергових загальних зборах акціонерів "Укрсоцбанк" (ТМ UniCredit Bank) було прийнято рішення про збільшення статутного капіталу банку на  3,8 млрд гривень.

Про це йдеться у повідомленні банку.

Як наголошується, це стане першим траншем від загальної узгодженої з Національним банком суми докапіталізації на 10,645 млрд гривень.

"Капітал буде збільшено за спрощеною процедурою шляхом приватного розміщення простих іменних акцій за рахунок додаткових внесків. Відповідно до чинного законодавства, розміщення акцій буде здійснено у два етапи - 1 та 4 квітня", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

"Збільшення уставного капіталу - це перший крок банку по реалізації узгодженого з НБУ плану докапіталізації, що тільки підтверджує нашу надійність та прагнення ефективно співпрацювати з регулятором щодо стабілізації банківської системи", - повідомила голова правління UniCredit Bank Тамара Савощенко.

За її словами, додатковий капітал дозволить банку не тільки відповідати всім вимогам НБУ, а й створить достатню "подушку безпеки" для стабільної та безперебійної роботи на випадок можливих зовнішніх викликів.

Як повідомлялося, у 2015 році "Укрсоцбанк" скоротив збиток на 4,6% до 3,225 млрд гривень у порівнянні з 2014 роком (3,379 млрд гривень).

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: