Україна відновила ЛЕП в окупований Крим

Середа, 30 березня 2016, 20:42

Україна в разі досягнення відповідних домовленостей може протягом кількох годин відновити електропостачання до окупованого Криму за трьома відновленими лініями електропередачі напругою 330 кВ.

Про це повідомив в. о. голови НЕК "Укренерго" Всеволод Ковальчук у Києві в середу, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, всі пошкоджені опори ЛЕП відновлені, але поки що безпосередньо на кордоні з Кримом розрізані. Водночас для їх підключення знадобиться лише кілька годин.

"Ці три лінії ЛЕП 330 кВ вже повністю відновлені, всі пошкоджені опори і дроти замінені, але шлейфи на анкерно-кутових опорах, наближених до адмінкордону Автономної республіки Крим, розрізані фізично", - сказав Ковальчук.

Він нагадав, що "Укренерго" спільно з "Херсонобленерго" наразі проводить роботи із переведення четвертої лінії електропередач "Каховська-Титан", за якою також можна передавати електроенергію до Криму, на напругу 150 кВ до 220 кВ.

Реклама:

За словами Ковальчука, це є тимчасовим рішенням для забезпечення надійності електропостачння до Херсонської області до завершення будівництва підстанції 330/150 кВ "Аквілон" наприкінці 2017 року.

"Укренерго" завершить роботи з переведення лінії на меншу напругу до 1 червня, "Херсонобленерго" - до 15 червня 2016 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: