"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Голова парламентського фінкомітету запропонував змінити Раду НБУ

Середа, 30 березня 2016, 20:03

Глава парламентського комітету з питань фінансової політики і банківської діяльності Сергій Рибалка зареєстрував проект постанови №4323 про звільнення членів Ради НБУ і проект постанови №4324 про призначення членів Ради НБУ.

Тексти документів на сайті парламенту поки не оприлюднені.

"Ми запропонували чотирьох кандидатів, які були відібрані на засіданні комітету в листопаді", - заявив Рибалка на засіданні комітету, передає FinClub.

Як повідомлялося, профільний комітет Ради в кінці листопада 2015 року запропонував призначити в наглядовий орган НБУ чотирьох представників від парламенту: главу ради Асоціації українських банків Станіслава Аржевітіна, Віру Ричаківську та Олену Щербакову, які звільнилися з НБУ, професора Піттсбурзького університету, члена редколегії VoxUkraine, в.о. президента KSEДе Тимофія Милованова.

Реклама:

"Ми досі не подавали проект документа до Верховної Ради, тому що планували відразу запропонувати кандидатів і до Ради НБУ, і до наглядових рад держбанків", - сказав Рибалка.

"Але фракції, які повинні були висувати кандидатів до наглядових рад держбанків, так і не визначилися з вибором. Тому ми вирішили почати з Ради НБУ: без неї робота регулятора з деяких питань заблокована", - додав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: