Раді пропонують змінити Конвенцію щодо подвійного оподаткування з Кіпром

Середа, 30 березня 2016, 19:34

Кабінет міністрів пропонує Верховній Раді ратифікувати Протокол про внесення змін до Конвенції між урядом України та урядом Кіпру про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи.

Відповідне рішення було ухвалено урядом 30 березня, передає прес-служба Міністерства фінансів.

"Міністерство фінансів активно працює над збільшенням надходжень до державного бюджету України за рахунок розширення податкової бази, з одночасним зменшенням тиску на платників податків", - йдеться у повідомленні.

Як наголошується, для цього Міністерство здійснює активні кроки для детінізації економіки та боротьби з відтоком капіталів до офшорів.

Реклама:

"В рамках цієї політики Міністерство фінансів домовилося з Урядом Кіпру про внесення змін до Конвенції про уникнення подвійного оподаткування, що відповідатиме рекомендаціям ОЕСР", - заявили у Мінфіні. 

Зокрема, передбачаються зміни при оподаткуванні продажу нерухомості.

Від оподаткування в Україні не звільнятимуться доходи, що отримано резидентом Кіпру від відчуження акцій та інших корпоративних прав, якщо більше ніж 50% вартості таких корпоративних прав прямо або опосередковано пов’язано із нерухомим майном, розташованим на території України.

Також передбачені зміни щодо оподаткування дивідендів. Основною умовою для застосування 5% податку при виплаті дивідендів є 20% володіння компанією -фактичним власником дивідендів капіталом компанії, що сплачує дивіденди та інвестувала в придбання акцій чи інших прав компанії в еквіваленті не менше 100 тисяч євро. В усіх інших випадках застосовуватиметься ставка 10%.

Крім того, передбачені зміни оподаткування дивідендів за ставкою 5% - якщо (яка не є товариством), яка володіє безпосередньо принаймні 20% капіталу,) та 10% - в усіх інших випадках. Ставку податку при виплаті процентів визначено на рівні 5%.

Нові умови оподаткування наберуть чинності не раніше 1 січня 2019 року.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: