У Києві з'явився сервіс пошуку попутників для економних поїздок

Середа, 30 березня 2016, 19:04

У Києві запустився онлайн-сервіс easy2go для економних поїздок по місту, за допомогою якого автовласники зможуть знаходити постійних пасажирів, а пішоходи - водіїв.

Про це повідомляє Ain.ua.

Сервіс запустив сьогодні киянин Марат Досполов.

Як зазначається, до цього розробник тестував свій pet-проект на роботі - серед колег у великій IT-компанії, щоб, виправити критичні недоробки.

Реклама:

За словами Досполова, ідея сервісу з'явилася через низьку якість громадського транспорту і таксі.

"Знаю, що водії багато витрачають на бензин і могли б економити (сам власник авто і вожу колег). До того ж, якщо багато хто почне користуватися сервісом, це трохи поліпшить ситуацію з пробками", - каже Досполов.

Подібні сервіси в Україні вже існують. Один з найвідоміших - BlaBlaCar, французька компанія, яка в 2014 році поглинула український стартап "Подорожник".

Також функцію безкоштовного підбору попутників на авто або таксі для поїздок всередині міста додав в проект 2Event львівський підприємець Ярослав Максимович.

Однак, за словами розробника, easy2go відрізняється від конкурентів унікальним алгоритмом пошуку, показуючи більш релевантні результати, ніж у аналогів і можливість підписатися на маршрут і не заходити на сайт, через повідомлення.

Крім того, є можливість спілкуватися з попутником, не виходячи з сайту, з будь-якого пристрою, і водій і пасажир самі домовляються про ціну - сайт в цьому участі не бере.

Досполов підкреслює, що сервіс повністю безкоштовний. Монетизувати easy2go розробник поки не планує.

"Витрати на сервіс копійчані. Можливо рекламу додам, але з водіїв і пасажирів брати гроші не збираюся ", - пояснив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: