Заступник Абромавичуса увійде до наглядової ради "Нафтогазу"

Середа, 30 березня 2016, 16:02

Кабінет міністрів погодив кандидатуру заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Юлії Ковалів для призначення представником держави в наглядову раду НАК "Нафтогаз України".

Відповідне розпорядження Кабінет міністрів прийняв на засіданні в середу.

Нагадаємо, кандидатура Ковалів також розглядається в якості претендента на посаду голови Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Як відомо, до призначення на посаду першого заступника міністра економічного розвитку Ковалів була членом наглядової ради медіа-холдингу UMH Group Сергія Курченка.

Реклама:

25 березня Номінаційний комітет відібрав кандидатури 3 іноземців на посаду членів наглядової ради НАК "Нафтогаз України". Комітет затвердив кандидатури Маркуса Річардса, Чарльза Проктора і Пола Ворліка.

До складу наглядової ради "Нафтогазу" увійдуть 5 членів, з яких 3 будуть незалежними, а 2 - призначатися державою.

Наглядова рада буде складатися з 3 комітетів: призначень і винагород, комітету з питань аудиту та комітету з етики.

Кандидатів на посади незалежних членів наглядової ради буде відбирати комітет за призначенням керівників особливо важливих для економіки підприємств, до складу якого входять 5 міністрів і 5 незалежних членів міжнародних фінансових інститутів.

Склад наглядової ради затверджує Мінекономіки.

До квітня 2017 року повноваження наглядової ради будуть обмеженими, зокрема, призначати правління і затверджувати фінансовий і інвестиційний плани компанії будуть загальні збори акціонерів (Кабінет міністрів).

З квітня 2017 ці повноваження перейдуть до наглядової ради.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!