Carlsberg відсудив у "Першої приватної броварні" бренд "Нульовка"

Середа, 30 березня 2016, 12:24

Пивоварна компанія Carlsberg Україна відсудила у "Першої приватної броварні" (ППБ) право на використання бренду "Нульовка".

Про це пише "Дело".

Згідно з рішенням господарського суду Києва, Carlsberg Україна звернулася до суду з вимогою про дострокове припинення дії свідоцтва на знак для товарів і послуг "Нульовка" по відношенню до всіх товарів класів 32 і 33 Міжнародної класифікації товарів і послуг, виданого на ім'я ППБ.

Крім того, позивач вимагав від Державної служби інтелектуальної власності внести зміни до Державного реєстру свідоцтв України на знаки для товарів і послуг про дострокове припинення права використання "Нульовкі" ППБ.

Реклама:

Аргументом Carlsberg Україна в судовій суперечці став той факт, що ППБ не використала зареєстрований товарний знак "Нульовка" протягом трьох років, що є підставою для дострокового припинення права використання марки.

Відповідно до закону про охорону прав на знаки для товарів і послуг, якщо знак для товарів і послуг не використовується в Україні повністю або щодо частини зазначених у свідоцтві товарів і послуг протягом трьох років від дати публікації відомостей про видачу свідоцтва на використання марки або від іншої дати після цієї публікації, будь-яка особа має право звернутися до суду із заявою про дострокове припинення дії свідоцтва повністю або частково.

У цьому випадку дія свідоцтва може бути припинена повністю або частково лише за умови, що власник свідоцтва не зазначить поважні причини такого невикористання.

Такими поважними причинами, зокрема, обмеження імпорту або інші вимоги до товарів і послуг, встановлені законодавством; можливість введення в оману щодо особи, яка виробляє товари чи надає послуги і інші.

В матеріалах справи зазначено, що ППБ самостійно бренд "Нульовка" не використала з 2012 року, а передав право його використання компанії "Олмар", який, як виняток, не має права використовувати бренд при виробництві пива.

Ця компанія виробляла безалкогольний напій "Галицький добродій" з використанням на етикетці спірного знака "Нульовка".

Суд задовольнив позов повністю, оскільки ППБ не змогла довести наявність в своєму асортименті продукції зі знаком "Нульовка". Зараз в компанії цю справу не коментують.

За словами віце-президента з комунікацій Carlsberg Україна Світлани Веселівської, компанія має намір перереєструвати "Нульовку" на себе і почати випуск відповідної продукції. В портфелі компанії є безалкогольне пиво "Балтика 0".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!