"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Влада Німеччини доплачуватиме за покупку електромобіля до 5 тисяч євро

Середа, 30 березня 2016, 09:16

Уряд Німеччини прийняв рішення, згідно з яким купівля нового електромобіля з літа нинішнього року буде дотуватися в розмірі від 3 до 5 тис.євро.

Про це пише "Автоцентр".

Якщо в 2015 році в Німеччині було продано близько 12 тисяч електромобілів, то вже через п'ять років ця кількість повинна зрости до одного мільйона.

Уряд Німеччини вирішив ввести грошові дотації на покупку автомобілів з нульовим викидом шкідливих речовин в атмосферу, пише видання.

Реклама:

Тепер будь-хто, хто придбає новий електромобіль в Німеччині з 1 липня 2016 року, отримає 5 тис. євро (для юридичних осіб ця сума становитиме 3 тис. євро).

Міністерство економіки, транспорту та охорони навколишнього середовища прогнозує, що загальна сума виплат перевищить 1,3 млрд. Причому близько 40% витрат повинні взяти на себе виробники електромобілів.

При цьому також будуть потрібні чималі кошти на розвиток інфраструктури - будівництво понад 15 тис. зарядних станцій по всій країні.

Також активно пересаджувати на електромобілі будуть і державні установи Німеччини - кожен п'ятий із закуповуваних за держбюджет автомобілів буде працювати на електротязі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: