"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

МВФ готовий продовжити роботу з Україною, але очікує ясності

Четвер, 3 березня 2016, 18:06

Ключовий кредитор України Міжнародний валютний фонд продовжить роботу з Україною за програмою розширеного фінансування, схваленою в березні 2015 року, однак очікує від Києва визначеності стосовно уряду та парламентської коаліції.

Про це в ході традиційного брифінгу у Вашингтоні сказав голова Департаменту зовнішніх зв'язків Фонду Джеррі Райс, пише "УНІАН".

"Ми хотіли б більше ясності - з урядом і коаліцією. Хоча слід визнати, що президент Порошенко досить чітко висловлював свою прихильність реформам", - сказав Райс. 

Він підкреслив, що перелік реформ, яких Фонд очікує від України, не є секретом і представлений як у самій програмі співробітництва, так і в проекті Меморандуму щодо другого перегляду програми, який на поточний момент узгоджується в українському уряді.

Реклама:

Як відомо, МВФ схвалив програму кредитування економіки України з використанням механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility – EFF) загальним обсягом 17,5 млрд дол терміном на 4 роки в березні 2015 року.

Як відомо, голова НБУ Валерія Гонтарева заявила, що співпраця з МВФ відновлюється повільно.

Раніше директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард заявила, що МВФ буде складно допомагати Україні, якщо вона не боротиметься з корупцією., 

Нагадаємо, раніше міністр фінансів Наталія Яресько заявила, що МВФ в разі зміни уряду в Україні візьме паузу в програмі розширеного фінансування EFF і продовжить її тільки при готовності нового уряду виконувати зобов'язання, взяті попередниками.

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!