У Києві "накрили" конверт з обігом 3 мільярди

Четвер, 3 березня 2016, 16:43

Державна фіскальна служба України ліквідувала в Києві великий конвертаційний центр з обігом 3 млрд грн.

Про це йдеться у повідомленні Київського управління ДФС, пише "УНІАН".

Згідно з повідомленням, "замовникам", крім звичайного переведення безготівкових коштів у готівку, конвертаційний центр надавав послуги з виведення валюти за кордон за псевдоекономічними угодами.

Фіскальна служба в рамках досудового розслідування кримінального провадження за ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах провела низку обшуків за місцем проживання зловмисників, в банківських установах та офісах підприємств реального сектору економіки, які скористалися незаконними послугами з конвертації грошових коштів.

Реклама:

Під час обшуків була виявлена і вилучена комп'ютерна техніка, електронні носії інформації, фінансово-господарська документація "транзитних" і "фіктивних" підприємств, чорнові записи, 161 друк різних фірм і страхових компаній, документи і паспорти підставних осіб, п'ять печаток банківських установ, а також готівкові кошти в рублях, доларах і євро на загальну суму 487,7 тис грн.

Як відомо, Державна фіскальна служба України в січні-лютому 2016 року зупинила діяльність 13 конвертаційних центрів.

За даними Фіскальної служби, конвертаційні центри "відмили" 10,7 млрд грн, збитки держави від їх діяльності становили 1,3 млрд грн.

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!