"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Податківці викрили підприємців, які ухилялися від сплати податків в особливо великих розмірах

Четвер, 3 березня 2016, 13:35

У Києві співробітники податкової міліції викрили підприємців, які ухилилися від сплати податків в особливо великих розмірах.

Про це на своїй в Facebook-сторінці написав заступник голови Державної фіскальної служби Сергій Білан.

Він зазначив, що у рамках розслідування кримінального провадження, відкритого за ухилення від сплати податків, було встановлено, що посадові особи підприємства, яке займається оптовою торгівлею фруктами та овочами, під час продажу раніше імпортованих продуктів, у тому числі фіктивних підприємств, свідомо внесли у звітність уявні операції, що дозволило їм ухилитися від сплати ПДВ у розмірі понад 3,4 млн гривень.

У Києві співробітники податкової міліції викрили підприємців, які ухилилися від сплати податків в особливо великих розмі...

Реклама:
Опубликовано Сергій Біланом 2 марта 2016 г.

"На підставі постанови суду за місцями проживання засновників підприємств, у складських та офісних приміщеннях було здійснено низку обшуків", - повідомив заступник голови ДФС.

"У результаті було знайдено докази незаконної діяльності, а саме: печатки та штампи підприємств, вантажні митні декларації та додатки до них, акти виконаних робіт, чорнові записи про отримання готівки, комп'ютерну техніку з бухгалтерською документацією, а також готівку в гривнях, доларах та євро на суму 805,5 тисячі гривень, які є касою від незаконного проведення митного оформлення товарів", - заявив Білан.

За його словами, під час аналізу виявлених документів було встановлено, що посадовці одного з ТОВ подали на бюджетне відшкодування сум ПДВ у розмірі 359 тисяч гривень з державного бюджету.

"Крім того, в зв'язку з ненаданням документів посадовими особами низки підприємств, необхідних для проведення інвентаризації залишків товару, опечатано складські приміщення", - наголосив Білан.

"Приблизна кількість опечатаного замороженого свинячого і курячого м'яса становить 100 тонн.
Наразі досудове слідство у кримінальному провадженні триває", - підсумував заступник голови ДФС.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!