"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Американські банки відмовилися розміщувати російські облігації - ЗМІ

Четвер, 3 березня 2016, 11:03

Великі американські банки відмовилися розміщувати російські державні папери.

Про це пише видання NASDAQ.

За даними джерела видання, банк J.P.Morgan Chase розглядав можливість подачі заявки на розміщення російських цінних паперів, проте в підсумку керівництво банку вирішило цього не робити.

Bank of America Corp., Citigroup Inc., Morgan Stanley and Wells Fargo & Co. від самого початку заявили про свою відмову від політично ризикованої угоди.

Реклама:

При цьому повідомляється, що банк Goldman Sachs раніше склав заявку на участь в розміщенні російських суверенних паперів на 3 млрд доларів, однак вона складена таким чином, щоб її можна було відкликати в будь-який момент, пославшись на позицію вищих керівників банку.

Після відповідного застереження уряду США, в Goldman Sachs скористаються цією опцією, повідомляють джерела, знайомі із ситуацією.

Goldman Sachs був єдиним банком США, що мав намір подати заявку, коли в лютому російський уряд звернувся до 28 кредиторів, в тому числі американських, з пропозицією про продаж облігацій.

Продаж російських єврооблігацій на 3 млрд  доларів міг стати першою такою міжнародною угодою, відколи США запровадили санкції проти РФ за агресію в Україні.

Українська правда

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!